Hvilke rettigheter har besteforeldre på barnebarn

Hvilke rettigheter har besteforeldre på barnebarn

den besteforeldre behov og ha rett til å være med sine barnebarn Og vice versa. Les ødelegger Som de sier, eller ikke, er det et forhold som må råde over eventuelle problemer som oppstår mellom foreldrene, eller mellom foreldre og barn. I dagens samfunn besteforeldre ofte ikke kjernen i familielivet, og det er barn s de bærer lite forhold til sine besteforeldre, og ikke engang kjenner dem. Men det er også Folk m Ayores som har vært på jakt etter små siden fødselen, forlater side sitt eget liv og miljø er fordrevet fra sine barnebarn over natten fordi det oppstår problemer i par.

Før en Skilsmisse spesiell oppmerksomhet til situasjonen for barn gir seg til atskillelse fra foreldre påvirker dem så lite som mulig, men ikke ofte tenker på hvordan besteforeldre, som hittil har vært hjørnesteinen i familien, eller føler at liten miste en viktig referanse hvis de er borte fra dem.

Loven støtter forholdet mellom besteforeldre og barnebarn

Utover selve logikken som indikerer at, med mindre det var en ubestridt årsak, bør alle besteforeldre kunne se sine barnebarn, på Law beskytter dette forholdet. Den Artikkel 160 av Civil Code of Spain Det indikerer at "ikke kan forby et barn uten saklig grunn knyttet til hans besteforeldre og utvidede familie."Tilsvarende fremgår det i andre land som Argentina, Peru, Chile og Mexico; samtidig som også er angitt i Regulering av Det europeiske fellesskap No 2201/2003

Men til tross for eksistensen av denne lovgivningen, antall tilfeller der besteforeldre har problemer med å se sine barnebarn blir høyere på grunn av den nåværende sosiale situasjon. Det er derfor arbeidet til organisasjoner som for eksempel Besteforeldre Association Adskilt av sine foreldre Ledet av Guadalupe de la Fuente, det har økt de siste årene. Guadalupe anslått at i foreningen har kjent mer enn 10.000 tilfeller av besteforeldre-barnebarn separasjoner, de fleste av dem har som årsak til skilsmissen til foreldrene, en situasjon som er usannsynlig å forbedre fordi skilsmisseraten fortsetter økende.