Når og hvordan du introdusere barna til din nye partner

Når og hvordan du introdusere barna til din nye partner

tidligere koblet primært til widowhood, og i dag som et resultat av de mange skilsmisser, er det blitt stadig vanligere å bli dannet nye familier hvor en eller begge parter har barn fra tidligere forhold Samtaler er step, blandede familier Eller step. I USA en av tre familier er av denne typen, og i Spania har antallet økt betraktelig det siste tiåret.

Men denne nye situasjonen kan bli ganske problematisk: endringer tendens til å være komplisert for barn, og det er vanlig å se sjalusi og usikkerhet. Derfor, og for å hindre langvarig konflikt oppstår, inkorporering av ny person i livene til våre barn må være progressiv Og selv om separasjon eller tap av forrige paret er svært nylig; vi må forlate tid til å assimilere.

Først av alt, før innføring av de nye par barn Vi må sørge for at forholdet er rimelig god. Barnepsykolog Marta Rivas Arroyo, som spesialiserer seg på traumer, anbefaler "første touchdown hjemmefra og hyggelige aktiviteter knyttet til barnet. Da vil vi planlegge møter slik at barnet gradvis får tid til å tilpasse seg og bli kjent med den nye partneren sin far".Og det påpeker at "det er veldig nyttig at den andre forelderen (hvis noen) støtter oppføring av denne nye personen i ditt barns liv."

God kommunikasjon med sine barn er nøkkelen

Til alle tider, og siden begynnelsen av forholdet, den kommunikasjon med barn er fundamental Vi vil forklare at vi har møtt en spesiell person for oss, på en naturlig måte. Samtalen bør være basert på oppriktighet og vi kan si det er en person som gjør oss lykkelige, men gjør det klart at de vil fortsette å elske dem.

Det er lurt å be om deres inntrykk, la oss uttrykke sin tvil og frykt, og handle "tilsvarende". Og, som sier psykologen, "det er alltid positivt å merke sine meninger for å vite hvor langt de er villige til å fortsette å møte det nye paret dypere".

Selvfølgelig vil en alder avgjør mye av hvordan å snakke med våre barn, og hvordan de skal forklare at mamma eller pappa "har en kjæreste", og hva som vil gå antar dette for dem: det vil være mye enklere tilrettelegging for barn flere mindre enn for tenåringer.

Men som forklart av Dr. Marta Rivas, "ikke bare påvirker alder, men også forholdet at barn har med sine foreldre, og de blant dem. Yngre barn har en tendens til å være mindre klar over hva innebærer en ny partner, og hvis det gjøres gradvis og naturlig kan komme til å akseptere det godt. Med den største oppriktighet og det er viktig å stadig minne dem om at de følelsene som kan vises på den andre personen aldri vil forstyrre hva du føler for dem. "

Før du begynner å leve med det nye paret også er det viktig at vi i økende grad ting sammen Som kommer til å spise barnas favoritt restaurant, kino, eller til en fornøyelsespark, for eksempel.Men er også mer attraktive daglige aktiviteter, som å gå å bare ta en tur, eller skole sammen igjen. Litt etter litt vil vi sjekke at som tiden går forholdet er konsolidert. Dette er et godt grunnlag for å sette det bygge en ny familie med minst mulig konflikt mulig.