WHO forsøker å overbevise regjeringene i de økonomiske fordelene av kampen mot snus

WHO forsøker å overbevise regjeringene i de økonomiske fordelene av kampen mot snus

WHO forsøker å overbevise regjeringene i de økonomiske fordelene av kampen mot snus

Genève / EFE / Isabel Saco tirsdag 24/01/2017

Kampen mot snus gir økonomiske fordeler og regjeringer må analysere bevis som finnes i denne forbindelse å bli overbevist, heller enn å bli påvirket av "villedende påstander" av tobakksindustrien, sa i dag Verdens helseorganisasjon (WHO)

Andre nyheter

  • WHO erklærer krig mot snus i filmer
  • WHO enige om et veikart for å redusere forbruk og bruk av snus i Europa

General Director i Organisasjonen Margaret Chan Skissert fremdriften i politikk for å redusere forbruket av snus som en av de største prestasjonene i de ti årene han har vært adressering global helse byrå, etter to perioder som slutter i midten av året.

"Konklusjonen er klar: kontroll av snus gjør god økonomisk sans og ikke skade økonomien. Bevisene er rikelig og overbevisende, og må avslutte en av de hyppigste argumentene i bransjen, "Chan sa i den første økten av året hovedstyret i WHO.

Chan presenterte sin siste rapport til ledelsen beslutningsorgan, som består av 34 medlemsstater, som vil denne uken for å velge de tre siste kandidatene til den høyeste kontoret til organisasjonen.

Beslutningen om Chan etterfølger vil bli tatt på Verdens helseforsamling, i mai neste år.

Mer tap enn gevinst

Kampen mot snus har vært et sentralt tema i de to mandater Chan, som i dag oppfordret delegatene til Eksekutivkomiteen å forsøke å overtale sine regjeringer økonomisk attraktivt å øke skattene på sigaretter.

"Helse ministre er overbevist. Jeg ber dere om å overbevise finansministrene i Trade, Foreign for ikke lar seg påvirke av falske argumenter for tobakksindustrien, "sa han Chan.

Data utgitt i år tyder på at økonomiske tap snus forbruket langt større enn hva myndighetene øke i form av skatt.

WHO prioriteter

På andre prioriteringer WHO, Chan sa oppgjøret som ble inngått med legemiddelindustrien til å finansiere bærekraftig program prekvalifisering av vaksiner og medisiner som gjør produksjonen mer rikelig og forutsigbar bidratt til lavere priser .

I området av legemidler, Chan fremover i sin tale at neste måned en rapport som dokumentert kraftig nedgang i prisen på en revolusjonerende behandling for hepatitt C. betraktes

offentliggjøres.

"Prisreduksjonen har gjort det mulig for mer enn én million mennesker får behandling for hepatitt C i utviklingsland," sa han.

Prisen på en slik behandling kan nå $ 80 000, som har satt det utenfor rekkevidde av mange helsesystemer.

Chan også understreket rollen WHOs globale varsling som en enhet, som da han avslørte i september i fjor at 92% av verdens befolkning bor i områder der luftforurensning overstiger grensene satt av Organisasjonen.

En lignende rolle har nylig hatt å merke seg den kraftige økningen i ikke-smittsomme sykdommer i Afrika, knyttet til endringer i livsstil.

Konsekvensene er sårt og kontinentet har i dag den høyeste forekomsten av hypertensjon i verden og 35% av befolkningen overvektig.

I området nøds Chan husket hvordan en epidemi av gul feber i Afrika ble unngått i andre halvdel av 2015, takket være en massiv vaksinasjonskampanje ble organisert på rekordtid.

En annen vaksinasjonskampanje foregår i disse dager i den nordlige delen av Nigeria, nylig frigjort fra terrorgruppen Boko Haram, for å beskytte 4,7 millioner barn av meslinger.

WHO utvikler også en hasteoperasjon i Mosul, hvor kampene fortsetter å utvise fullstendig fra den irakiske byen jihadistene i den islamske staten.

Gjennom 2015, WHO kom som svar på alvorlige kriser i femti land.