Verden Astma Day: Pasient kunnskapsrik, god pust, bedre livskvalitet

Verden Astma Day: Pasient kunnskapsrik, god pust, bedre livskvalitet

Verden Astma Day: velinformert pasient, god pust, bedre livskvalitet

madrid / Efe / javier tovar fredag ​​04.28.2017

Ett av målene med EFEsalud er å forbedre livskvaliteten til pasientene. Under World Astma Day, 2. mai to tiltak satt fokus på pasienter, å kjenne sin sykdom godt og holde maksimal tilslutning til behandling. Puste riktig er avgjørende for sunn

liv.

Andre nyheter

  • Astma Control: behandlinger overholdelse
  • Astma Crisis: fred og medisiner

"Kunnskapsrike astmatikere lider færre eksaserbasjoner og inntekt". Dette er mottoet for det første initiativet, Klasserom Respira på Spanske Society of Lunge og Thoracic Surgery (SEPAR) å lære å leve med astma og bedre etterlevelse av behandlingen.

I Spania er det om lag 3 millioner mennesker er berørt av astma, hvorav mindre enn 50 prosent er godt kontrollert. God kontroll av astma, sier ekspertene i SEPAR betyr at pasienten er i stand til å forutse konsekvensene av en krise unngå akuttmottaket besøk og sykehusinnleggelser.

Astma er en vanlig luftveissykdom som rammer 5-7 prosent av den spanske befolkningen; men ikke en helbredelig sykdom, de som rammes kan kontrollere symptomene med behandlinger tilgjengelig, de fleste av dem inhalatorer.

Blant barn, påvirker mellom 8 og 12 prosent av barn og unge, til sammen mer enn 500.000.

AsmaCost ifølge studien ved den medisinske-vitenskapelige samfunn, mangel på kontroll fører til større økonomiske kostnader medikamenter (27,9%); skanner (24%); og sykehusinnleggelser (17 prosent).

Vitenskapelige studier viser at pasienter gi informasjon og kunnskap om deres tilstand betyr å forbedre sin livskvalitet. Trent i forskjellige aspekter av sykdom pasienter opplever en bedre klinisk resultat, med mindre forverringer og bedre overvåking og kontroll av deres astma. Resultatet er også en mer gunstig prognose.

Dermed innenfor rammen av året Separ respiratoriske Utfordringer og gjennom SeparPacientes fire sykehus klasserom Respira nettverk organisert før 2. mai forskjellig trening og deltakende aktiviteter for pasienter og pleiere om hvordan å leve med astma og hvordan håndtere inhalatorer riktig. Er Universitetet Clinical Hospital Lozano Blesa (Zaragoza); Bank of Alzira (Valencia); Virgin av liljer (Alcoy, Alicante); og Santa Creu i Sant Pau (Barcelona).

Målet er at fremgang i selvkontroll og egenomsorg av sykdommen og dermed få livet og miljøet er normal pasient.

På lag

Teamarbeid er viktig i utfordringer mot astma. Et annet initiativ utviklet under World Astma Day har også rollen SEPAR, som tiltrer selskapet Philips.

Begge enhetene har drevet syklus av konferanser "Philips Live! #Inspira", et prosjekt som har satt seg som mål om å øke folks bevissthet om luftveissykdommer og viktigheten av både teknologi og etterlevelse.

I denne debatten har det blitt avdekket at 70 prosent av den totale kostnaden for astma tilsvarer dårlig kontroll og manglende oppfølging av pasientene.

Den AsmaCost studie sitert ovenfor, gjenspeiler den gjennomsnittlige årlige kostnaden per pasient i Spania er astma 1,950 euro, som er opp til 1.872 millioner euro om hele omfanget av den berørte befolkningen.

De viktigste bidragene fra symposiet

  • Dr. Eva Martínez Morago, koordinator området astma SEPAR og leder av Lunge Doctor Pesset sykehus i Valencia, som identifiserer prioriteringer mot astma. "Samordning mellom alle nivåer av omsorg involvert i sin tilnærming og tiltak for å at den ikke virker på assosierte faktorer som for eksempel fedme eller røyking. "
  • Dr. Carlos Almonacid, pulmonologist Health Hospital Chiron Sør: "Betydningen av tidlig diagnose og behovet for å øke tilslutning til behandling"
  • Entrambasaguas Marta og María Jesús Pruner, sykepleiere Regional Hospital of Malaga: "Vi trenger en plan utviklet seg fra sykehjem pasientopplæring slik at du vet administrere sin sykdom og behandling følger".
  • Tamara del Corral, fysioterapeut som spesialiserer seg i luftveiene omsorg, "praksisen med tilstrekkelig fysisk aktivitet, i motsetning til den utbredte troen på at astmatikere ikke bør gjøre sport, for alle fordelene det medfører er nødvendig".
Ekspertene ved symposium fremhevet rollen av nye teknologier mot astma, og henvist til å utvikle applikasjoner og innretninger som tillater overvåking av astmatisk pasient, noe som bidrar til en bedre tilslutning til behandling.