Vreden av et slag man.

Vreden av et slag man.

Vreden et slag

man.

Madrid / efe / javier tovar mandag 02/06/2017

Patrick Rothfuss sier i sin saga av "The Name of the Wind", som hver klok mann frykter tre ting: storm på havet; moonless night; og vrede en mild mann. Filmen "sen til vrede" dissekerer en tilsynelatende rolig karakter som har levd en ekstrem situasjon. Han har vunnet Goya for beste originale manus, og tre andre, inkludert beste film. Vi snakket med psykologen David Pulido, skrev manus sammen med regissøren, Raúl Arévalo. To menn mot vrede

Andre nyheter

  • Står opp til toksiske
  • følelser. Stoffet av følelser: kjærlighet, frykt, glede, sorg og sinne

Sinne, er et utbrudd, en impuls lidelse? Har du noen rasjonell? Klarer du? Du kan avlære? På disse spørsmålene besvart EFEsalud David Pulido Psykolog, forfatter av "Skal vi gal?", Co-forfatter av "sen til vrede", og siden vinne lørdag kveld, med Arevalo, Goya for Best Original Screenplay.

Pulido sier at sinne er en urovekkende følelse, ikke så den som føles og eksplisitt, men for dem som lider og motta. En konsulent denne ekspert, som jobber ved Senter for psykologi Álava Reyes, kommer mange mennesker er berørt av dette forvrengte følelser, men vanligvis ikke gå frivillig, de er besjelet av menneskene rundt dem.

"Vi har episoder av sinne, ikke har sinne inni. Sinne er en lært atferd som kan styres og forvaltes. Det er en fysiologisk aktivering av mennesker og dyr i en konfliktsituasjon, fare eller frustrasjon; Denne aktivering fører til fysiologiske endringer som forbereder oss til å virke utføring voldsomme bevegelser, utladning, som ønsker å eksplodere ", sier David Pulido."Dette svaret, treffer eller krenkende, bringer lindring, men har alvorlige konsekvenser", sier Pulido, som i sin bok vier et kapittel til sinne.

"Selv om vi opplever sinne som om en plutselig impuls, har det to svært forskjellige komponenter. En av aktivering og andre utslipp ", legger han til.

Kan du håndtere sinne?

Ja, svarer han Pulido, med trening eller terapi, som alle andre følelser. Hvis du lære å identifisere aktiverings fjærer kan redusere aggressive utslipp; for eksempel, venter, tenker på noe annet enn forårsaker sinne, telle tall, det er forskjellige måter å bero sinne.

Er sinne er alltid galt?

Nei, å viss primære fysiske forhold eller risikosituasjoner, kan sinne være nyttig, for eksempel, å bryte ned en dør, ta en punch, forsvare en fysisk trussel, det er en forberedelse til kampen.

Problemet er når du føler sinne i en trafikkork eller fordi maskinen krasjer, eller fordi vi skjenner sjefen.

David Pulido er ikke i favør av å klassifisere folk etter en slags termometer vold: "Å tro at en person er voldelig av natur, gener, personlighet eller essens, er det en fryktelig feil. Når vi merke folk som voldelig eller ikke, vi ofte bringe overraskelser, fordi det er situasjoner der klassifisering svikter, og fant tilsynelatende rolige mennesker eksploderer, og andre merket som "voldelig" som viser lysere forutsigbar.

Langmodig

Jose vrede, hovedpersonen i "sen til vrede" spilte praktfullt av Antonio de la Torre, har ført til en besettelse og en blokk, har livet hennes blitt stoppet, som om frosset, med ingen alternativer, forklarer David Pulido.

Tegnet er ikke å være sint når vi blir presentert i filmen, styrer sine følelser og utøver kontroll over dem. Han har lært å håndtere sine følelser fra stillhet, før de begynner å utløses hendelser som former handlingen i filmen. Deretter sin momentum er ustoppelig. Og det har ingenting å tape.

"Vi står overfor raseriet til en rolig mann" Pulido, som bruker denne tilnærmingen til å insistere på sin idé forklarer: "En person kan være stille, men eksplodere til enhver tid. Beware bås mennesker og voldelige. Det er underdanige folk på jobb som kommer hjem og slår sin kone og barn. Det er bøller i videregående skole enn hjemme synes små engler "hun analyser.

"Bedre enn å snakke om voldelige mennesker analysere impulser til å administrere og korrigere dem," understreker Pulido, som bemerket at hevn hovedpersonen i filmen en del av en besettelse, men har mye improvisasjon og litt planlegging fordi det gjør mange feil. Ikke en psykopat som kommer kaldt, føler behovet for å møte de som ødela livet hans. Jeg har ingenting klart at Jose trodde fra begynnelsen at han ville drepe. Vi ønsket å gi en menneskelig komponent til karakteren, "forklarer han.

Anger, en urovekkende følelse; et utbrudd, kan en lært reaksjon overvåkes og korrigeres. "Vokt dere for raseriet til en stille og rolig farvann mann", sier Pulido, og med sin første Goya i hendene. "En klok mann frykter vrede en snill mann", sier Patrick Rothfuss, som håper hans tredje bok i serien "The Name of the Wind", som tar.

Beskytt deg mot voldelige menn, hva slags menn, og Donald Trump, men vær så snill, hvis du ikke har, kan du se denne filmen.